010 321 0540 www.colornova.fi info@liberon.fi

Huonekalujen Puhdistusaine

 

Tehokkaaseen lian irrotukseen.

Ihanteellinen huonekalujen, keittiötasojen, antiikkiesineiden, lattioiden, palkkien ja puuesineiden puhdistamiseen. Aine irrottaa vahan ja öljyn, lian, noen ym. Vedettömänä tuote sopii arkojen pintojen käsittelyyn. Ei nosta puun syytä auki. Ei värjää puuta. Käytä tuotetta ennen uudelleen vahausta tai öljyämistä hyvän lopputuloksen varmistamiseksi. Haihtuu täysin – puuhun ei jää myrkyllisiä aineita.

Käyttöohjeet

1. Ravista hyvin ennen käyttöä.

2. Kostuta Liberon Teräsvilla No. 0 Liberon Huonekalujen Puhdistusaineella ja hankaa puun syyn suuntaisesti, kunnes lika irtoaa.

3. Pyyhi pinnasta irtoava lika, vaha tai öljy välittömästi puhtaalla Liberon Liinalla tai Liberon trasselilla.

4. Toista käsittely tarvittaessa. Anna aineen haihtua kokonaan ennen uutta pintakäsittelyä.

Liberon vinkkejä

Voit käyttää myös maalattujen tai lakattujen pintojen puhdistukseen. Käytä tällöin teräsvillan asemasta trasselia. Tuote poistaa esim. kuulakärkikynällä piirretyt jäljet lakka- ja maalipinnoilta.

 

Vahakäsittelyn poisto

Vahattua pintaa ei yleensä tarvitse poistaa. Jos kaluste kuitenkin on hyvin huonossa kunnossa tai kalusteen sävyä halutaan muuttaa, tulee vanha vaha poistaa. Vahan poistoon kannattaa käyttää huonekalujen puhdistusainetta. Älä kuitenkaan koskaan käytä lattioihin tarkoitettua vahanpoistoainetta. Ne eivät sovellu huonekalukäyttöön, ja saattavat vaurioittaa kalusteen pintaa. Huonekalujen puhdistusaine on erittäin tehokas myös vahan poistoon. Sillä saa poistettua jopa kosteuden aiheuttamia tummia tai harmaita läiskiä. Huonekalujen puhdistusainetta levitetään käsiteltävälle pinnalle No. 0 teräsvillan kanssa. Jos pinta ei ole pahasti likaantunut, voit käyttää 0000 teräsvillaa. Työskentele puun syiden suuntaisesti. Hankaa pienehkö alue kerrallaan ja poista irronnut vaha ja lika puhtaalla trasselilla tai rätillä. Jos aine ehtii kuivua kalusteen pintaan, ei lika enää irtoa vaan pinta täytyy käydä uudelleen läpi. Puhdas pinta voidaan vahata tai öljytä. Vaikka pinta onkin puhdistettu huonekalujen puhdistusaineella, siihen ei maalit tai lakat tartu ja sävyttäminen tulee tehdä spriikuultomaaleilla. Jos vahatun kalusteen pintakäsittely halutaan muuttaa maaliksi tai lakaksi, on pintaa hiottava noin millimetrin verran. Vasta silloin voi olla varma, että siitä on saatu kaikki vanha vaha pois.

 

Öljykäsittelyn poisto

Öljykäsittelyä ei yleensä tarvitse poistaa. Jos huonekalu kuitenkin on todella huonossa kunnossa, tulee öljykäsittely puhdistaa. Öljytyn pinnan puhdistamiseen kannattaa käyttää Liberon Huonekalujen puhdistusainetta. Öljyttyjen ja vahattujen pintojen puhdistamiseen tarkoitettu huonekalujen puhdistusaine on erittäin tehokas. Sillä saa poistettua jopa kosteuden aiheuttamia tummentumia. Tuote on erinomainen myös keittiön työtasojen puhdistamiseen.

Öljykäsittely poistetaan samoin kuin vahakäsittelykin. Huonekalujen puhdistusainetta levitetään käsiteltävälle pinnalle No: 0 teräsvillan kanssa hangaten. Jos pinta ei ole pahasti likaantunut, voit käyttää No. 0000 teräsvillaa. Työskentele puun syiden suuntaisesti. Hankaa pienehkö alue kerrallaan ja poista irronnut öljy ja lika puhtaalla trasselilla tai rätillä. Jos aine ehtii kuivua kalusteen pintaan, ei lika enää irtoa vaan pinta täytyy käydä uudelleen läpi. Nyt voit sävyttää tai käsitellä pinnan uudelleen öljyllä, vahalla, liuotinohenteisella lakalla tai maalilla. Vaikka pinta onkin puhdistettu huonekalujen puhdistusaineella, sitä ei voida sävyttää vesiohenteisilla petseillä, vaan siihen tulee käyttää spriiohenteista petsiä.

Käyttöturvallisuustiedote
Värisävyt

Tämä tuote on väritön.

Yhteystiedot

Colornova tuo maahan kodin kunnosta
miseen tarvittavia maailmalla tunnettuja merkkituotteita.

löydät täältä